Lippens blijft bestuurder bij GBL

De voormalige Fortis-topman Maurice Lippens is door de aandeelhouders herkozen als lid van de raad van bestuur. Nochtans vonden sommige aandeelhouders het ongepast dat Lippens na het Fortis-debacle nog bij GBL zou blijven.

Het mandaat van Maurice Lippens als bestuurder bij GBL, de holding van de Waalse zakenman Albert Frère, dreigde af te lopen. Een aantal aandeelhouders vond het ongepast dat Lippens bestuurder zou blijven na het debacle bij Fortis.

Toch koos meer dan 99% van de aanwezige aandeelhouders voor een nieuw mandaat voor Lippens. Het is de eerste keer sinds zijn aftreden bij Fortis eind 2008 dat Lippens een nieuw mandaat krijgt.

Maurice Lippens was een van de kopstukken die in de jaren 90 Fortis uitbouwden. Hij werd voorzitter van de raad van bestuur, maar moest anderhalf jaar geleden ontslag nemen toen de groep dreigde onder te gaan.