Oostendenaren smullen van Ensor-taart

Honderden Oostendenaars hebben vanmiddag aan het provinciaal museum voor moderne kunst Mu.ZEE de 150e verjaardag van James Ensor gevierd. Voormalig Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux mocht de biscuit met slagroom en fruit van 2,4 op 4 meter aansnijden.

Oostende is dit jaar Cultuurstad van Vlaanderen en het stadsbestuur wil de bevolking daar graag bij betrekken. Ook West-Vlaams gedeputeerde van Cultuur Gunter Pertry en burgemeester Jean Vandecasteele waren aanwezig bij het taartmoment dat deel uitmaakt van de campagne.

De alomtegenwoordigheid van Ensor in Oostende werd vandaag ook nog eens extra benadrukt met de verspreiding van zijn werk "De zeven hoofdzonden" in verschillende winkels in de stad.

"Het rondreizende project biedt de mogelijkheid aan de Oostendenaars en de toeristen die hier de paasvakantie doorbrengen, om in een publieke ruimte op een ongedwongen manier van kunst te genieten", zegt Colette Castermans van Mu.ZEE. "Daarnaast is dit project een promotie voor de expo "De zeven hoofdzonden" die begin september start in het Ensorhuis in Oostende."