Overvallers van juwelier Elsene aangehouden

De overvallers die gisterenmiddag in Elsene een juwelier hebben doodgeschoten, zijn aangehouden. Intussen bevestigt het parket van Brussel ook dat de tas met de buit van de overval, leeg is teruggevonden in een winkelgalerij. Het lijkt erop dat de tas door voorbijgangers is leeggeroofd.

Over de omstandigheden van de overval bestaat nog veel onduidelijkheid. Het parket vermoedt dat de juwelier als eerste zou hebben geschoten en een van de daders in de arm heeft geraakt. Daarop zouden de daders hebben teruggeschoten.

De overvallers vluchtten na de overval weg, maar voorbijgangers konden één van de twee mannen tegenhouden. Toen de politie ter plaatse kwam, was de tas leeg. De politie vermoedt dat voorbijgangers de juwelen meenamen.

De omgeving werd tot aan het Troonplein afgezet. De politie hield meteen een klopjacht en zette hierbij een helikopter in. Even later werd ook een tweede verdachte opgepakt. Eén van de verdachten had een schotwonde en werd naar het ziekenhuis overgebracht.