Spotte Medvedev met George Bush?

Tijdens een interview van de Amerikaanse nieuwszender ABC met de Russische president Dmitri Medvedev werd hem de vraag gesteld wat hij van VS-president Obama vond. Zijn antwoord klonk diplomatisch, maar was voor insiders vrij duidelijk.

“Hoe beoordeelt u Obama?”, vroeg interviewer George Stephanopoulos. Medvedev antwoordde: “Hij is een comfortabele partner, hij geeft me een aangenaam gevoel. Wat hem vooral onderscheidt van veel andere mensen -ik zal geen namen noemen-, hij is een denker, hij denkt wanneer hij spreekt. Wat toch al goed is.”

Stephanopoulos drong al lachend aan op namen: “U heeft iemand in gedachten, niet?”. Medvedev: “Natuurlijk heb ik iemand in gedachten. Maar ik wil niemand beledigen.” Volgens politieke waarnemers kan niemand anders dan ex-president George Bush bedoeld zijn.

lees ook