Twitter laat voor het eerst reclame toe

Twitter heeft vandaag voor het eerst een beperkt aantal reclameboodschappen toegelaten op de sociale netwerksite. Adverteerders kunnen "promoted tweets" kopen die tussen de andere berichten verschijnen.

Twitter wil hiermee de beleggers geruststellen, die twijfelen aan het inkomstenmodel van de onderneming.

Mede-oprichter Biz Stone beklemtoont dat het niet om traditionele reclame gaat, maar dat de "promoted tweets" deel zouden moeten uitmaken van de conversaties van de gebruikers. Voorlopig verschijnen ze enkel bij de zoekresultaten.

Bij de eerste adverteerders zijn grote namen als Sony Pictures, Starbucks en Best Buy.

Twitter, dat in 2006 werd opgericht, kon nog geen winst maken. Sinds oktober 2009 worden tweets tegen betaling opgenomen in de zoekpagina's van Google en Bing.