Bijna 600 doden bij aardbeving in China

Bij een aardbeving in het noordwesten van China zijn volgens de lokale autoriteiten al 589 doden geteld. Meer dan 10.000 mensen raakten gewond. De schok had een kracht van 6,9 op de schaal van Richter en werd gevolgd door 3 hevige naschokken.

Het epicentrum van de aardbeving lag op zo'n 380 kilometer van de stad Golmud. Volgens ooggetuigen zou ongeveer 80 procent van alle huizen nabij het epicentrum zijn ingestort. Verschillende wegen werden ook onderbroken door aardverschuivingen, waardoor het getroffen gebied moeilijk bereikbaar is voor hulpverleners.

Het dodental van de beving kan nog oplopen want er zouden nog veel mensen onder het puin liggen. Er zouden ook een aantal scholen ingestort zijn waar op dat moment veel leerlingen aanwezig waren. Maar de meeste leerlingen zouden erin geslaagd zijn de gebouwen te ontvluchten.

De aardbeving vond plaats in de noordwestelijke provincie Qinghan, een dunbevolkte en hooggelegen streek dicht bij Tibet, waar wel meer aardbevingen voorkomen. Ook vorig jaar was er een aardbeving in de regio. Toen vielen er geen slachtoffers.