Bo woont nu één jaar in het Witte Huis

"Wanneer je een vriend in Washington wil, koop dan een hond". Deze wijsheid van voormalig VS-president Harry Truman knoopte de huidige president Obama zich goed in de oren. Dat ook zijn dochters graag een hond wilden, was mooi meegenomen. Op 14 april van vorig jaar stelde het gezin Obama dan ook officieel de Portugese waterhond Bo voor.

De carriére van Bo nam sedertdien een grote vlucht voorwaarts. Hij verscheen in verschillende kinderboeken en er werd een pluchen versie van hem gemaakt. Dierenasielen werden overspoeld met vragen over het dierenras.

Michelle Obama liet ondertussen weten dat Bo “een vrij zotte hond is, die graag aan voeten knabbelt.” Hij zou het gezin ook al eens uit zijn slaap durven te houden. Begin dit jaar mocht Bo zelfs een aantal bezoekers in het Witte Huis begroeten, zij het aan de zijde van de first lady zelf.

Dale Haney, die verantwoordelijk is voor de grasperken rondom het Witte Huis, liet zich in november vorig jaar ontvallen: “Soms heb ik de indruk dat de mensen meer geïnteresseerd zijn in Bo dan in de president. Vrij vreemd, niet?”.

lees ook