Drie brandjes aangestoken in Brussel

Afgelopen nacht is in de Brusselse gemeenten Sint-Gillis, Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek op verschillende plaatsen brandgesticht. Daarbij zijn twee wagens uitgebrand.

In de Fontainasstraat in Sint-Gillis werd rond 21.30 uur een wagen in brand gestoken met een molotovcocktail. Volgens getuigen zouden jongeren achter de brandstichting zitten, maar van de daders is geen spoor.

Rond 21.45 uur werd brandgesticht voor de deur van een synagoge in de Kliniekstraat in Anderlecht, ook met een molotovcocktail. Buurtbewoners konden het brandje blussen, de schade bleef beperkt. Volgens hen zouden de daders ook hier een groepje jongeren zijn.

In de Liverpoolstraat in Sint-Jans-Molenbeek werd rond 0.25 uur een auto in brand gestoken met brandversnellers. De daders zijn spoorloos.