Excuses Nederlandse leger voor Bocholt

Het Nederlandse leger heeft zijn excuses aangeboden voor de onaangekondigde legeroefening van afgelopen zaterdag aan de sluis in Lozen, in Bocholt. De inwoners werden toen wakker door ratelende geweren.

Inwoners van Lozen werden zaterdagochtend vroeg opgeschrikt door ratelende geweren. Het Nederlandse leger hield er een onaangekondigde oefening. Het gemeentebestuur vroeg uitleg. Luitenant-kolonel Harm van der Have van het Nederlandse leger kwam gisteren naar Bocholt. Hij gaf toe dat de afspraken niet correct zijn nageleefd en bood zijn excuses aan.

"We hadden een oefening in het zuiden van Nederland en in België op de oefenterreinen in Brasschaat en Beverlo. In Nederland is het zo dat we automatisch ook de strook tussen de oefenterreinen en de landsgrens tot onze beschikking hebben, maar in België is dat niet zo, en ik had geen toestemming om tussen de oefenterreinen op te treden. Daar is het dus fout gelopen."

De gemeente Bocholt is erg opgetogen met de excuses en heeft laten weten dat het Nederlandse leger altijd welkom is voor oefeningen, tenminste, als die op voorhand aangekondigd worden.