Film over Scala op 20 april in de bioscoop

Op dinsdag 20 april gaat de film "Scala - een documentaire" in première in Metropolis in Antwerpen. De film toont het wel en wee van het Aarschotse jeugdkoor tijdens hun concerten op 21 en 22 juli in Montréal in Canada.

Onder meer de repetities, de spanning vooraf, de prestatie tijdens en de ontlading na het optreden komen aan bod in de film. De zangeressen en de koorleiders Steven en Stijn Kolacny hebben commentaar ingesproken.

Scala trad in Montréal op op een 20 meter hoog podium. De 25 zangeressen werden in de Canadese stad omringd door 250 Canadese backing vocals. De concerten werden bijgewoond door tienduizenden mensen.

Ook de Franstalige zender La Deux (RTBF) heeft een documentaire over het jeugdkoor gemaakt. Een tv-ploeg van de zender volgde Scala meer dan een jaar naar aanleiding van het muzikale eerbetoon aan Pierre Rapsat. Die documentaire wordt uitgezonden op tv op 22 april.