Jon Voight schopt (weer) wild om zich heen

De Amerikaanse acteur Jon Voight nam afgelopen weekend de gelegenheid te baat om de gezondheidshervorming van VS-president Obama krachtig aan te vallen. Hij deed dit door een brief voor te lezen in "Huckabee", een nieuwsprogramma op de tv-zender Fox News.

Gastheer Mike Huckabee kondigde aan dat Voight “een speciale boodschap had voor het Amerikaanse volk”. De vader van Angelina Jolie zei dat hij een brief geschreven had en dat hij die graag zou voorlezen. Een scheldtirade richting Obama was het resultaat.

“Het Amerikaanse volk is getuige van de grootste leugen, die helemaal georkestreerd wordt door Obama en diens administratie…Obama voedt de bevolking met vergif, denkend dat zij mogen nemen van de rijkeren, die geleefd en gewerkt hebben in een democratie die begrijpt dat het kapitalisme de enige waarheid is die een natie gezond houdt. De leugen gaat heel ver…Beetje bij beetje verkracht hij dit land.”, zei de voormalige Oscarwinnaar.

“Ooit keek de wereld op naar ons als een symbool van hoop. Nu vraagt men zich af wat er met die wereld zal gebeuren, als Amerika zijn macht verliest”, aldus Voight, die vreest dat de Verenigde Staten afglijden naar een derdewereldland. Vervolgens noemde hij Obama “agressief en arrogant”.

Ten slotte riep hij de VS-burgers op om aan te sluiten bij de plaatselijke (conservatieve) Tea Party’s. “We zullen ons niet laten doen. God bless us all”, besloot Voight.

lees ook