Man aangehouden voor moordpoging kinderen

Een 38-jarige man uit Tongeren is door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot moord op zijn twee kinderen. De man was in de nacht van zondag op maandag moedwillig met zijn wagen in het Albertkanaal gereden. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

De man had 's nachts zijn 11-jarige zoon en 7-jarige dochter uit hun bed gehaald en was met hen naar het Albertkanaal in Kanne gereden. Ter hoogte van Avergat reed hij met zijn wagen het kanaal in. "Op nog geen halve minuut was de auto helemaal onder", getuigt de zoon, Robin, op Radio 2 Limburg.

Robin slaagde erin om de vensters van de auto te openen en kon zijn vader en zijn zus uit de zinkende wagen halen. Ze zwommen samen naar de kant en belden aan bij de buren. Daar werd de politie gewaarschuwd.

De vader, die sinds anderhalf jaar gescheiden was van de moeder, zou moeilijk hebben kunnen verwerken dat zijn ex-vrouw een nieuwe partner had die goed met de kinderen overweg kon. De onderzoeksrechter heeft de vader aangehouden voor poging tot moord.