Onderzoek naar instorting huis in Berlaar

In Berlaar is gistermiddag een huis ingestort. Niemand raakte gewond. Het incident gebeurde in dezelfde straat waar maandag al een grote kraan op enkele containerklasjes viel.

In de Misstraat zijn graafwerkzaamheden aan de gang voor de bouw van een nieuw appartementencomplex. Rond 16 uur stortte plots een oude, aanpalende woning in.

De bewoners, een ouder koppel, waren op het moment van de instorting niet thuis, niemand is gewond geraakt. Het parket onderzoekt de omstandigheden van het incident. Volgens burgemeester Walter Horemans (CD&V) is het huis verwoest. Later vandaag wordt het afgebroken.

De gemeente heeft noodopvang voor het getroffen koppel tot zaterdag. Later van de week wordt samen met het OCMW gezocht naar een definitieve oplossing. "De mensen zijn werkelijk alles kwijt, maar we hopen tussen het puin nog wat kleine, persoonlijke spullen te kunnen recupereren", zegt Horemans.

Maandag was in de Misstraat al een kraan op enkele containerklasjes van het Heilig Hart Maria-Instituut gevallen. Ook daarbij is niemand gewond geraakt.