Oostende voor Anker op andere locatie

Het maritieme evenement Oostende voor Anker vindt dit jaar voor het eerst gedeeltelijk op een nieuwe locatie plaats. Het zal ook niet meer in een verlengd weekend worden gehouden, zoals bij de voorgaande edities.
(archieffoto)

De 11e editie van Oostende voor Anker vindt dit jaar plaats van 27 tot 30 mei en staat in het teken van Oostende kapers uit de 17e eeuw. Er zullen dit jaar opvallend veel grote klassieke zeilschepen aanwezig zijn, waaronder de Belem, de Gulden Leeuw en de Good Intend uit 1860.

"De centrale locatie blijft nog steeds het Mercator- en Montgommerydok, maar wegens openbare werken ruilen we het Stationsplein voor het Sint-Petrus- en Paulusplein als centrale locatie. De Vindictivelaan zal ook intenser worden gebruikt", zegt organisator Hubert Rubbens.

Er zijn nu al 131 schepen ingeschreven en er wordt afgeklokt op 150. Het evenement Oostende voor Anker lokt jaarlijks zo'n 250.000 bezoekers.