Tom Dice krijgt volledig nieuwe outfit

Tom Dice zal een totaal nieuwe outfit dragen op het Eurovisie Songfestival. Daarmee komt de zanger tegemoet aan de kritiek. Na de voorstelling van zijn nummer begin maart was niet iedereen laaiend enthousiast over zijn kleren.

Weinig vleiende kleren, dat was zowat de meest gehoorde kritiek nadat Tom Dice zichzelf en zijn Eurosongnummer had voorgesteld. Bovendien vonden velen ook het vissershoedje niet echt geslaagd.

In de gangen van de VRT was toen al te horen dat de outfit mogelijk zou worden aangepast en de zanger bevestigt nu dat hij er anders zal bijlopen in Oslo.

"We hebben gisteren nog eens samengezeten, maar de outfit staat nog niet helemaal vast", zegt Dice op Radio 2. "We hebben de voorbije weken wel veel meningen gevraagd en proberen nu een algemeen beeld te creëren. Daarna zullen we van alles een beetje doen."

De voorbereidingen voor het Songfestival lopen intussen gesmeerd. "We hebben net de clip voor het nummer "Me and my guitar" opgenomen in de VS. Het wordt een typisch Amerikaanse clip omdat we iets wilden dat aansprak in het buitenland."

De zanger staat ook steeds scherper. Tijdens de voorstelling van zijn nummer raakte bekend dat hij al 6 kilogram vermagerd was en dat is intussen nog meer geworden. "Ik sport heel graag, maar door de muziek had ik daar minder tijd voor. Intussen ben ik wel 10,5 kilogram kwijt."

Vandaag heeft de Noorse televisie een promotieclipje opgenomen dat getoond zal worden voor Tom Dice zijn nummer brengt op het Eurovisiesongfestival. Het filmpje van 20 seconden is opgenomen bij het atomium.