Vernieuwd Scholteshof opent in december

Het voormalige sterrenrestaurant Scholteshof in Stevoort, een deelgemeente van Hasselt, gaat eind december opnieuw open. Tussen 1983 en 2000 was het een toprestaurant onder leiding van chef-kok Roger Soevereyns.

Het restaurant ligt op een domein van 11 hectare groot in het natuurgebied Herkenrodebos. Dat krijgt zelf ook een grondige opknapbeurt. Er komt ook een viersterrenhotel, vergaderruimtes en een wellnesscentrum. De nodige bouwvergunningen zijn eind vorig jaar afgeleverd en de renovatie is nu gestart.

De ambities voor het nieuwe restaurant zijn groot. "Wij willen het Scholteshof opnieuw op de kaart zetten, eigentijds en met een nieuw elan. Ook willen we het vroegere toprestaurant zo snel mogelijk zijn sterrenstatus teruggeven", aldus interim-directeur Jos Biermans. "Het hele domein moet zijn klasse terugkrijgen, een unieke locatie in Limburg die wij internationaal op de kaart willen zetten."