"Winkelcentrum K vormt geen concurrentie"

De handelaars uit de winkelstraten in Roeselare zeggen dat ze geen al te grote concurrentie ondervinden van het nieuwe winkelcentrum K in Kortrijk. Dat opende afgelopen maand de deuren. Volgens de winkeliers is het nieuwe winkelcentrum net een goede aanvulling op wat er in Roeselare al bestaat.

"We weten ook dat mensen uit de regio van Roeselare naar het nieuwe winkelcentrum zullen gaan", aldus Johan van Brempt van vzw Centrumstraten in Roeselare. "Het blijft een vaststelling dat de mensen toch nog altijd graag in de openlucht shoppen. Er is toch wel een fundamenteel verschil tussen binnen en buiten shoppen."

"Wat dat verschil is? Mensen pikken graag een terrasje mee als ze aan het wandelen zijn. Vooral in de zomermaanden die nu voor de deur staan. Mensen die flaneren in de straten tegenover in gangen, dat is een wereld van verschil. Een heel andere doelgroep", zegt Van Brempt.