Kotstudente krijgt inbrekers over de vloer

Een kotstudente uit Dendermonde heeft gisteren inbrekers over de vloer gehad. Toen de vrouw 's avonds op haar kot kwam, kon ze niet meer binnen. De inbrekers hadden de cilinder van het slot van de deur afgebroken. Een slotenmaker bracht hulp en er bleek een uurwerk en een laptop verdwenen.

Het kot van de studente bevindt zich op Kapucijnenvoer, een studentenhuisvestiging van de K.U. Leuven. Toen het meisje aan haar kot kwam, kreeg ze de deur niet open. De cilinder van het slot van de deur was afgebroken waardoor de deur niet meer opengaat.

Met behulp van een slotenmaker kon ze even later toch binnen. Het kot was grondig doorzocht en een uurwerk en laptop ontbraken. Opmerkelijk is de dat de inbrekers ruim hun tijd hebben genomen. Tijdens hun bezoek hadden ze een halve fles alcohol leeggedronken.

Een bewoner van een appartement in de Tessenstraat, in Leuven, heeft diezelfde dag ook inbrekers over de vloer gehad. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde daders, want ook hier werd het cilinderslot van de deur afgebroken. Verschillende kasten waren doorzocht. De buit bestond enkel uit wat kleingeld.