Steeds meer internetverslaafden behandeld

Het Centrum voor Alcohol- en andere Drugproblemen (CAD) in Limburg behandelt meer en meer internetverslaafden. Vorig jaar kwamen er 11 in behandeling. Volgende week organiseert CAD Limburg samen met de K.U.Leuven een studiedag rond internetverslaving.

Het aantal behandelde patiënten ligt zeer laag, maar het probleem is veel groter. "Pas na een aantal jaren gaan mensen daar hulp voor zoeken", zegt begeleider Huub Boonen. "Als we nu zien dat er steeds meer mensen zich vragen bij stellen, kan het zijn dat het na verloop van tijd bij ons merkbaar gaat worden. Maar die mensen komen niet meteen in de hulpverlening terecht."

Het CAD in Limburg startte enkele jaren geleden als eerste met de begeleiding van internetverslaafden. Volgende week organiseert het een studiedag daarrond. Dat gebeurt samen met de universiteit van Leuven.