VRT-pionier Hugo Van der Vennet overleden

VRT-pionier Hugo Van der Vennet is op 65-jarige leeftijd overleden. Vander Vennet was een pionier van het docudrama in Vlaanderen en stond mee aan de wieg van "Vlaanderen vakantieland".

Hugo Van der Vennet maakte eind de jaren 60 een aantal opmerkelijke documentaires, waarbij hij voor het eerst gebruik maakte van ensceneringen en gedramatiseerde reconstructies. Zo maakte hij onder meer documentaires over de bende van Bakelandt en over de Tempeliers in Vlaanderen.

In het begin van de jaren 70 maakte hij "Beentje buiten", een voorloper van "Boeketje Vlaanderen" en "Vlaanderen vakantieland". In 1976 draaide hij een bijzondere reportage over China. Hij was een van de allereerste niet-Chinese cineasten die in het land mocht filmen.

De laatste jaren voor zijn pensionering bij de openbare omroep was Hugo Van der Vennet archivaris.