Zanger van Type O Negative is dood

Peter Steele, de zanger van de Amerikaanse metalformatie Type O Negative, is overleden. De boomlange zanger scoorde met zijn band enkele bescheiden successen in de jaren 90.

Type O Negative brak in de jaren 90 door met het album "Bloody kisses". Verschillende clips van de band werden opgepikt door muziekzender MTV, onder meer "Black No.1", "Christian woman" en "My girlfriends girlfriend".

Type O Negative heeft verschillende concerten afgewerkt in ons land, onder meer in de AB en op Graspop. Peter Steele is op 48-jarige leeftijd overleden. In 2005 werd de dood van Steele al eens wereldkundig gemaakt, maar dat bleek een morbide promotiestunt van de band te zijn.

Peter Steele begon zijn carrière bij Fallout en had ook succes met zijn band Carnivore, maar het bekendst is hij als zanger en frontman van Type O Negative.