Belgen evacueerden gewonde Duitsers

Belgische troepen hebben in het noorden van Afghanistan geholpen bij de evacuatie van gewonde Duitse militairen. Die werden toen aangevallen door talibanrebellen.

Gisteren werd een konvooi van de ISAF-vredesmacht aangevallen met raketten in de Noord-Afghaanse provincie Baghlan. Daarbij zijn drie Duitse militairen van de ISAF omgekomen. Vijf andere Duitsers raakten gewond.

De Duitse militairen riepen daarop de hulp in van een team van 15 Belgische militairen die in de buurt waren. Het ging om een medisch team dat de gewonden geëvacueerd heeft en verzorging heeft geboden.

Volgens Defensie raakten de Belgische militairen toen niet betrokken bij de gevechten. Belgische en Duitse militairen werken in de buurt samen met het Afghaanse leger. De ISAF-troepen zorgen voor wederopbouw, ontmijning en de opleiding van de Afghaanse troepen.