Bloed van spookrijder E403 wordt onderzocht

Het parket van Kortrijk gaat het bloed onderzoeken van de spookrijder die vannacht een ongeval veroorzaakte op de autosnelweg E403 in Roeselare. Het parket wil weten of de man onder invloed was van alcohol of andere verdovende middelen.

De spookrijder werd afgelopen nacht voor het eerst gesignaleerd omstreeks drie uur. Enkele minuten later al gebeurde het dodelijke ongeval. De bestuurder reed frontaal tegen de monovolumewagen van een gezin dat op terugweg was van vakantie. De moeder van het gezin en de spookrijder overleefden de klap niet. De vader en de tienerdochter van het paar zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Ook andere auto's raakten bij het ongeval betrokken. Een jeep ging over de kop toen hij tegen de brokstukken van een van de auto's reed. De bestuurder raakte lichtgewond. Ook de bestuurder van een andere jeep moest aan de kant en had verzorging nodig.

Een van de twee jeepbestuurders was Claudio Dell'Ano, de winnaar van het populaire Vtm-programma Mijn Restaurant.