Britse eer voor Gallo-Romeins Museum

Het Provinciaal Gallo-Romeins Museum in Tongeren is genomineerd voor de prestigieuze Museum & Heritage Awards for Excellence. Die prijzen worden uitgereikt op de grootste museumbeurs ter wereld in Londen.

Het Gallo-Romeins Museum is samen met vier andere buitenlandse projecten genomineerd in de categorie internationale award. Een jury van museumprofessionals uit Groot-Brittannië koos de genomineerden uit een lijst van 40 kandidaten.

Het Tongerse museum werd genomineerd omdat de bezoekers op een uitzonderlijke en kwaliteitsvolle manier leren over het verre verleden. Op 12 mei worden de Museum & Heritage Awards uitgereikt.

Het Gallo-Romeins Museum is gevestigd in Tongeren, de enige Romeinse stad in Vlaanderen. De publiekscollectie bestaat uit zo'n 2.500-tal objecten vanaf het begin van menselijke aanwezigheid in de streek tot het begin van de vroege middeleeuwen. De collectie wordt op een multimediale manier gepresenteerd.