Een Playboy-model fotograferen is hard labeur

Ze dachten dat alles zou draaien rond leute, seks en glamour, maar daarvan zijn de fotografen, die momenteel te zien zijn in de nieuwe Amerikaanse realityreeks "Playboy Shootout", snel teruggekomen. "Er komt veel meer bij kijken", aldus jurylid Stephen Wayda

In “Playboy Shootout” zoeken 10 fotomodellen, samen met 10 fotografen, naar de perfecte foto. Na een afvalrace zal de beste, meest stijlvolle foto in Playboy gepubliceerd worden. Wayda:”Je moet op zoveel tegelijk letten. Zo zie je bijvoorbeeld de plooien in het lichaam van de modellen wanneer ze zich naar je toedraaien. En dat kan niet. Ook moet je het hele lichaam zo goed mogelijk in beeld krijgen.”

De fotografen moeten niet alleen een goede verstandhouding met het model opbouwen. Ze moeten zich ook houden aan de opgelegde tijdslimieten en de lichtinval bestuderen voor elke situatie, waar dan ook in een of ander luxueus landhuis gefotografeerd wordt.

In verschillende Amerikaanse tijdschriften hebben de deelnemende fotografen ondertussen laten weten dat ze verbaasd zijn van het “harde werk” dat ze moeten leveren.

“Jaarlijks krijgen we duizenden en duizenden kandidaturen om bij Playboy Magazine te werken, maar slechts weinigen zijn uitverkoren”, aldus redactiechef Jimmy Jellinek. De producers van dit programma werkten vroeger mee aan “America’s Next Top Model”.

lees ook