Kan de kerk het Songfestival redden?

Volgens insiders wordt het Eurovisie Songfestival van dit jaar het slechtste ooit, met matige tot zéér matige liedjes, en winnaar Duitsland. Een hemels duwtje in de rug is voor de kandidaten dus meer dan welkom.

Op 16 mei biedt de Remonstrantenkerk, een afsplitsing van de Gerformeerde Kerk, daarom in Amsterdam de gelegenheid tot een schietgebedje “voor een enthousiaste uitvoering van alle liedjes in Oslo”.

De mogelijkheid tot bidden past in het Halleluja Europe-evenement. Volgens de organisatoren is er op het Songfestival nooit sprake van rellen of agressie, dus “waarom zouden we met deze liedjes geen religieuze snaar mogen beroeren?”

Naast bidden worden er dus ook oud-songfestivalliedjes gezongen, die vooraf via een website gekozen kunnen worden. Deze worden dan later door de kerkgangers “in volle glorie” meegezongen.

Er zijn een 8-tal categorieën, waar we ook een aantal Vlaamse deelnemers terugvinden, zoals Ingeborg (in de categorie “Credo”) en Liliane St Pierre (in de categorie “Heelheid”).

lees ook