Rechter keurt nieuw model voor Lehman goed

In New York heeft een rechter en nieuw zakenmodel voor de failliete bank Lehman Brothers goedgekeurd. Een aantal belangrijke investeringen worden ondergebracht in de vermogensbeheerder Lamco.

Met de goedkeuring wordt een belangrijke stap gezet door de failliete zakenbank Lehman Brothers. De vermogensbeheerder Lamco zal nu het vastgoed van Lehman vijf jaar lang beheren, evenals andere grote investeringen. 

Lamco krijgt daarvoor 455 medewerkers van Lehman. De overige 220 personeelsleden blijven bij het moederbedrijf om de afhandeling van het faillissement af te handelen.

Het is de bedoeling dat Lamco de vermogens vijf jaar lang goed beheert en dat die voor de schuldeisers dan meer waard zullen zijn dan nu. Op die manier zouden de schuldeisers meer van hun verlies kunnen recuperen.

Lehman Brothers ging in september 2008 failliet. Het Amerikaanse beursfiliaal en hoofdkwartier zijn overgenomen door de Britse bank Barclays. De Europese en Aziatische filialen zijn overgenomen door het Japanse Nomura.