Rolling Stones brengen herontdekte song uit

De Rolling Stones brengen een nooit eerder gehoord nummer uit ter gelegenheid van Record Store Day, een dag in Groot-Brittannië ter ondersteuning van de muziekwinkels. Het gaat om het nummer "Plundered my soul" dat in 1972 werd opgenomen voor het album "Exile on main street".

Het nummer verscheen echter nooit op het album. De Stones werken momenteel aan een heruitgave van het album en herontdekten zo de song. Het nummer zal morgen op 1.000 exemplaren te koop aangeboden worden via de Britse platenwinkels.

De herwerkte versie van "Exile on main street" komt uit op 17 mei. Het album wordt beschouwd als een van de belangrijkste van de groep. "Plundered my soul" zal een van de tien bonusnummers zijn op de deluxe editie van het herwerkte album.

Ook een hele rist andere groepen brengt morgen een exclusieve single uit via de platenwinkels. De Britse groep Blur brengt zijn eerste single uit in zeven jaar. Ook nummers van onder anderen Lily Alen, MGMT, The Beatles en Pet Shop Boys verschijnen morgen in beperkte oplage.