Ryanair vliegt niet tot maandag

De lagekosten- luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt alle vluchten binnen Noord-Europa tot maandag 14.00 uur. Tot dan zullen ook op de luchthaven van Charleroi geen vliegtuigen van Ryanair landen of opstijgen.

De maatschappij baseert zich voor haar beslissing op de weersvoorspellingen en het feit dat de IJslandse vulkaan nog steeds as uitspuwt.

Alle vluchten van en naar Groot-Brittanië, Ierland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, België, Noord-Frankrijk, Noord-Duitsland, Polen en de Baltische staten worden geannuleerd, zegt de maatschappij.

De beslissing moet de reizigers in staat stellen om hun geld terug te vragen of de reservering aan te passen. Ryanair hoopt dat het luchtverkeer zich in de loop van de volgende week weer op gang trekt. Verschillende experts hebben ervoor gewaarschuwd dat de uitbarsting nog enkele weken zou kunnen duren.

Het wordt hoe dan ook een duur weekend voor Ryanair. In Noord-Europa heeft de maatschappij dagelijks 100.000 klanten en die krijgen hun extra verblijfskosten allemaal terugbetaald.