Tv-debat in Groot-Brittannië is schot in de roos

Gemiddeld 9,4 miljoen Britten hebben het eerste grote verkiezingsdebat op de nationale zender ITV gevolgd. Het debat was daarmee het best bekeken programma van de dag. Het was de eerste keer dat een debat op televisie werd uitgezonden in Groot-Brittannië.

Bij de start had het debat 8,8 miljoen kijkers, op het einde zelfs 9,9 miljoen. Dat was meer dan 4 andere nationale zenders samen. Zelfs de satirische tv-show "Have I Got News For You" zag veel honderdduizenden kijkers afhaken.

Het was voor de eerste keer dat er een debat plaatsvond tussen de kopstukken van de 3 grootste partijen, want zulke debatten behoorden tot nog toe niet tot de politieke cultuur van het land.

In het historische debat gingen Gordon Brown, David Cameron en Nick Clegg in debat over immigratie en de belastingen. Deze maand zijn er nog 2 debatten, over het buitenlands beleid en over de economie. De verkiezingen zelf vinden plaats op 6 mei.