"De helaasheid" in de prijzen in Turkije

De Belgische film "De helaasheid der dingen" heeft op het Internationaal Filmfestival van Istanbul de Gouden Tulip Award gewonnen. Dat is de prijs voor de internationale competitie.

"De film schetst een hedendaags, ruw, energiek en waarheidsgetrouw beeld van hoe hard het is op te groeien", motiveerde de jury onder leiding van de acteur Klaus Maria Brandauer. Acteurs Wouter Hendrickx en Bert Haelvoet namen de prijs in ontvangst.

"De helaasheid der dingen" van regisseur Felix van Groeningen is de verfilming van de gelijknamige roman van schrijver Dimitri Verhulst. De film heeft al verschillende onderscheidingen in de wacht gesleept, onder meer op het Filmfestival van Cannes.

Eind mei gaat "De helaasheid der dingen" in première in Duitsland en komende zomer zal de film ook vertoond worden in de Russische hoofdstad Moskou.