"Nooit gedacht dat ik hier zou exposeren"

De Belgische kunstenaar Wim Delvoye heeft een tentoonstelling gekregen in het Musée Rodin in Parijs. Zijn werk gaat de dialoog aan met de meesterwerken van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin, de maker van het wereldberoemde bronzen beeld "De denker".

"Jaren geleden ben ik hier met mijn ouders geweest. Ik had nooit kunnen denken dat mijn werk hier ooit tentoon zou worden gesteld", aldus Wim Delvoye in de Franse hoofdstad.

Het pronkstuk van de tentoonstelling is een zes verdiepingen tellende toren van Wim Delvoye, die vanuit een bepaald oogpunt samen met de Eifeltoren te zien is.

Wim Delvoye is een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars in België. Hij nam deel aan de Biënnale van Venetië en Documenta in Kassel. Bij het brede publiek werd hij bekend met zijn installatie "Cloaca", een machine die uitwerpselen produceert en het menselijke spijsverteringsstelsel nabootst. Delvoye veroorzaakte ook ophef met zijn getatoeëerde varkens.