Jay-Z klaagt honkbalspeler David Ortiz aan

De Amerikaanse rapper Jay-Z en zijn zakenpartner Juan Perez hebben een klacht ingediend tegen de 35-jarige honkbalspeler David Ortiz van de Boston Red Sox. De klacht gaat over het gebruik van de honkbalterm 40-40 of forty-forty.

Jay-Z en Perez zeggen dat Ortiz en zijn zus hun nachtclub op de Dominicaanse Republiek "forty-forty" hebben genoemd om zo een graantje mee te pikken van het succes van hun 40/40-clubs, een sportbar en lounge met verschillende vestigingen in Amerika.

De rapper en zijn zakenpartner vragen 5 miljoen dollar schadevergoeding en een verbod om de naam "forty-forty" nog te gebruiken, zowel in de club als op de website. 40/40 of forty-forty verwijst naar de uitzonderlijke prestatie van een honkbalspeler waarbij hij in 1 seizoen 40 homeruns heeft geslagen en 40 keer een honk heeft veroverd. Amper 4 spelers zijn daar ooit in geslaagd, aangeklaagde David Ortiz is daar niet bij.

In het dossier van de klacht staat dat Ortiz zeker weet dat de clubs van Jay-Z en Perez de naam 40/40 dragen omdat Ortiz al verschillende keren in de club in Manhattan is geweest. Bij de klacht zijn foto's van zijn bezoekjes gevoegd.

Manhattan was de eerste "40/40"-club van Jay-Z en Perez, de club opende de deuren in 2003. Daarna volgden clubs in Las Vegas en Atlantic City, en er zijn licenties bekomen voor een club in Tokio in Japan en Macau in China. Jay-Z is zelf een grote honkbalfan, maar dan voor de New York Yankees en niet de Red Sox van Ortiz.