Mannen in boerka's plegen bloedige aanslag

In Pakistan hebben twee zelfmoordterroristen zichzelf opgeblazen aan een vluchtelingenkamp. Er is sprake van 41 doden en 62 gewonden.

De aanslagen vonden plaats in een kamp in het stammengebied van Kacha Pukka (Kohat), bij de grens met Afghanistan. In een tijdspanne van zes minuten bliezen twee zelfmoordenaars zichzelf op.

Ze deden dat in de buurt van rijen wachtenden, mensen die de oorlog in het noordwesten tegen de taliban ontvlucht waren en aan het aanschuiven waren om eten te krijgen. De twee mannen die de aanslag pleegden, hadden zich als vrouwen vermomd in een boerka.

De oorlog tegen de taliban heeft tienduizenden mensen op de vlucht gejaagd. Op het getroffen vluchtelingenkamp waren in het verleden al internationale hulporganisaties actief, onder meer die van het Wereldvoedselprogramma.