Na vliegverbod ook lekke band voor Merkel

De pech blijft zich opstapelen voor Duits bondskanselier Angela Merkel. Met het vliegtuig raakte ze al niet tot in de Duitse hoofdstad Berlijn, en onderweg met de auto kreeg ze nu ook bandenpech.

Al meer dan 36 uur is Angela Merkel onderweg. Ze vertrok met het vliegtuig uit San Francisco en landde eerst in de Portugese hoofdstad Lissabon. Van daaruit kon ze niet naar Berlijn verder vliegen, dus vloog ze naar Rome, in Italië. Daar zou ze met een gepantserde wagen naar Berlijn worden gebracht, een rit van ongeveer 1.200 kilometer.

Kort voor Firenze kwam het konvooi van de Duitse regeringsleider tot stilstand wegens bandenpech van een bus van de delegatie. De gepantserde limousine van Merkel moest op het rechterrijvak blijven en met ingeschakelde waarschuwingsknipperlichten wachten tot de band was vervangen.

Door alle pech zal Merkel de begrafenis van de verongelukte Poolse president Lech Kaczynski in Krakau niet kunnen bijwonen.

lees ook