Placido Domingo krijgt minutenlang applaus

De Spaanse tenor Placido Domingo heeft gisteravond 14 minuten lang applaus gekregen na zijn optreden in de opera "Simon Boccanegra" in La Scala in Milaan. Het was Domingo's eerste optreden na zijn operatie voor darmkanker 1,5 maand geleden.

Placido Domingo zingt de rol van Simon Boccanegra, de hoofdrol, die geschreven was voor een bariton, terwijl Domingo een tenor is. "Ik ben een zanger die met zijn ervaring Simon neerzet op zijn eigen manier, zoals ik het karakter aanvoel. Ik ben geen bariton, maar probeer met mijn eigen vocale capaciteiten een karakter te creëren", zegt hij daarover.

In het publiek zat gisteravond onder anderen José Carreras, een van de 3 tenoren naast Domingo zelf en wijlen Luciano Pavarotti. Domingo was na zijn optreden bijzonder opgetogen. "Het was een geweldige avond, zeer emotioneel ook. Ik ben heel blij dat ik weer voor een publiek kon staan."

Het minutenlange applaus voor Domingo werd wel afgewisseld met boegeroep voor de Israëlische dirigent Daniel Barenboim. Maar dat kon Domingo niet deren. "Het publiek in La Scala is altijd heel gepassioneerd. Vanavond was iedereen overwegend enthousiast."

De opera "Simon Boccanegra" van Verdi ging niet in première in Milaan, die eer was voor de Berlijnse staatsopera in oktober vorig jaar waar dirigent Daniel Barenboim een vaste plaats heeft. Maar voor La Scala in Milaan is het decor wel opnieuw gemaakt omdat het podium er groter is dan in Berlijn.

De 69-jarige Domingo werd in februari opgenomen in het ziekenhuis nadat hij zware krampen en pijn kreeg aan zijn darmen tijdens een concertenreeks in Japan. Op 2 maart hebben artsen in New York de kanker uit de darmen kunnen verwijderen.