Aswolk verstoort planning De Kreuners

Ook de Belgische popgroep De Kreuners heeft te lijden onder de IJslandse aswolk. Drummer Ben Crabbé is in Dubai voor een week vakantie en raakt niet op tijd terug in het land om de zomertournee van de groep aan te vatten.

Woensdag gaan De Kreuners van start met drie try-outconcerten in Breda, Gent en Oostende. De groep van Walter Grootaers neemt ook een Radio 1-sessie op en is vrijdag te gast in het tv-programma "Goeie vrijdag".

Joost Van den Broeck, de drummer van De Laatste Show Band, zal Ben Crabbé vervangen. "Hij is dag en nacht aan het studeren op de muziek van het nieuwe album "Jonge honden" en de klassiekers van De Kreuners", meldt Rick Tubbax, de manager van de band.

"Hopelijk kan Ben in de loop van de week terugkeren, vanaf volgende week komen immers de grote concerten eraan met onder meer RepmondRock (30 april), AB in Brussel (5 mei), Het Depot in Leuven (6 mei), Wild in 't Park-festival in Herent (7 mei), en de Ethias-arena in Hasselt (8 mei)", meldt Tubbax.