Iron Maiden helpt slachtoffers van aswolk

Bruce Dickinson, de zanger Iron Maiden, zet zichzelf en zijn vliegtuig Ed Force One in om gestrande reizigers door de aswolk terug naar huis te brengen. Zo heeft de metalzanger gisteren al een groep van 221 Belgen teruggevlogen van Egypte naar Brussel.

Volgens woordvoerder Baptiste Van Outryve van Thomas Cook zal Dickinson nog een paar keer over en weer vliegen om aswolkslachtoffers in Hurghada in Egypte op te pikken. Dickinson beschikt over een eigen vliegtuig en heeft al jaren een brevet als piloot. Bij vluchten van Iron Maiden zit hij ook altijd in de cockpit. In 2008 heeft Dickinson zichzelf en zijn vliegtuig ook ingezet om gestrande Britten naar huis te halen toen hun vliegtuigmaatschappij failliet is gegaan.

Bekijk op Studio Brussel enkele video's van piloot Dickinson in actie.

Meest gelezen