Taliban eisen aanslag Times Square op

De politie van New York heeft gisteravond Times Square ontruimd, wegens vrees voor een bomaanslag. Times Square is een van de drukste plaatsen van New York, met veel toeristen en mensen die naar het theater gaan.

De radicale Pakistaanse moslimrebellen van de taliban hebben de mislukte aanslag op Times Square in New York opgeëist. In een videoboodschap op het internet beweren de taliban dat de aanslag een vergelding tegen talibankopstukken door onbemande VS-vliegtuigjes in Pakistan of tegen toplui van Al Qaeda in Irak.

Vannacht is een bomaanslag mislukt in Times Square, een van de drukste plaatsen in New York. Een verkoper van T-shirts merkte dat er rook kwam uit een geparkeerde auto en verwittigde de politie. Die vond drie tanks met propaangas, batterijen en vuurwerk in de auto. De explosieven werden daarop gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Burgemeester Bloomberg verklaarde op een persconferentie evenwel dat de bedrading "er helemaal niet amateuristisch" uitzag en dat de bom zeker had kunnen ontploffen en een behoorlijke "explosieve impact" had kunnen veroorzaken.

De gouverneur van New York spreekt van een mislukte terreuraanslag. Burgemeester Bloomberg zegt dat het vooralsnog onduidelijk is wie achter de aanslag zit. Er zijn alvast geruchten dat er beelden van bewakingscamera's bestaan waarop te zien is hoe iemand van de SUV wegvlucht.

De gouverneur van de staat New York, David Paterson (foto), zegt dat de mislukte aanslag op Times Square  "een terroristische daad" was. Hij zal de schuldige(n) straffen, belooft Paterson. "De stad, de staat en de federale politiediensten gaan er alles aan doen om de verantwoordelijken voor deze terroristische daad voor het gerecht te brengen", luidt het in een persbericht.

Meest gelezen