Productie van Audi A1 in Vorst van start

Bij Audi in Vorst is de officiële start gegeven voor de productie van de nieuwe A1, een compacte stadswagen. Het kleinste model van Audi zal alleen in Brussel gebouwd worden.

De voorbije drie jaar is 300 miljoen euro geïnvesteerd in een compleet nieuwe productielijn in de fabriek van het voormalige Volkswagen Vorst.  De productie van de A1 zal ongeveer 2.200 werknemers de volgende zes jaar werk verschaffen. In ruil moeten de Audi-werknemers opnieuw 38 uur per week werken en flexibeler zijn.

De start ging gepaard met een grote show. Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) had lof voor het personeel van Audi: "De opening van deze productie in ons land vormt een blijk van vertrouwen in u allen, de medewerkers van Audi Vorst. Zonder uw vermogen en bereidheid tot omscholen en bijscholen, tot flexibiliteit, stonden we hier vandaag niet."

Dit jaar moeten er 50.000 wagens van de band rollen. Volgend jaar moet de productie oplopen tot het dubbele. Veel hangt af van het succes van de A1, die pas eind augustus in het straatbeeld komt. Bij Audi heeft men er alle vertrouwen in dat de A1 vlot zal verkopen. In Duitsland alleen al toonden 100.000 klanten interesse voor de stadswagen.

Audi Vorst houdt van vandaag tot zondag een jobbeurs in het Jubelpark in Brussel. De fabriek zoekt nog meer dan 300 nieuwe arbeiders voor de assemblage van de A1.

Meest gelezen