"Eerste afspraakje tijdens zijn show"

In Turnhout is Bobbejaan Schoepen overleden. Wat is uw mooiste herinnering aan de artiest en oprichter van het gelijknamige pretpark? Mail uw reactie naar info@deredactie.be. Hieronder leest u alvast enkele reacties.

  • Toen mijn vader in 2008 stierf, hebben we "Lichtjes van de Schelde" gedraaid tijdens de herdenkingsceremonie. De eerste keer dat mijn ouders een afspraakje hadden, zijn ze naar een optreden van Bobbejaan Schoepen geweest en dat was in 1949 of 1950. Ik hoop dat de familie van Bobbejaan Schoepen evenveel troost vindt in zijn muziek als dat voor mij het geval is. (Anita De Dapper)
  • Hij was een man uit één stuk. (Roland Puelinckx)
  • Een van de beste herinneringen die ik uit mijn jeugd heb, waren de bezoeken als kleine jongen aan zijn mooie pretpark. Ik zag hem daar eens rondrijden en hij was inderdaad de joviale man zoals hij op tv verscheen. Voorts ken ik zijn werk ook van de talloze concerten waar "Lichtjes van de Schelde" werd meegebruld door het voltallige publiek. (Alain Narinx)
  • Als kleine jongen van 10 zag ik Bobbejaan een eerste keer. Ik groeide op in Bosvoorde en hij trad er op in het plaatselijke park. Hij was de meest gekende Vlaamse zanger en hij waagde zich er ook aan een potje tafelvoetbal met mijn oudste broer. Ik mocht de score noteren! Voor mij was dat een toppunt. Ik ben nu 65 jaar en het doet nog steeds plezier als ik eraan terugdenk. (Roger Van Dycke)
  • Een vriendelijke man. We hebben hem nog de hand geschud op Bobbejaanland en dat blijft altijd bij. (Familie Vandenberghe)