Afvalverbrandingsoven maand buiten werking

Een van de twee afvalverbrandingsovens van huisvuilintercommunale IVM in Balgerhoeke bij Eeklo blijft nog minstens een maand buiten werking. Afgelopen weekend raakte de oven zwaar beschadigd door een explosie.

Mogelijk kan de oven ook twee maanden niet gebruikt worden als de schade eraan te groot is. Doordat afvalresten nog aan het smeulen zijn, hebben experts de oven nog niet van dichtbij kunnen onderzoeken.

Door het wegvallen van een oven is er minder productiviteit. "Voor de externe klanten wordt naar een oplossing gezocht", zegt woordvoerder Jean-Marie Staelens. "Wij krijgen ook aanvoer van andere intercommunales. Die aanvoer zal in de komende dagen en weken verstoord worden. Daar moeten we een oplossing voor zoeken."

"Voor onze eigen klanten vormt er zich geen enkel probleem. De andere oven die wel nog werkt is volledig beschikbaar voor onze klanten", aldus Staelens.

De huisvuilophaling in de 19 gemeenten van IVM Milieubeheer in het Meetjesland zal geen hinder ondervinden door het uitvallen van een van de twee ovens.