Arbeiders Opel Antwerpen moeten keuze maken

Bij Opel Antwerpen moeten de 2.600 werknemers deze week een keuze maken of ze het bedrijf snel willen verlaten of niet. Maar ze moeten dat ook officieel tekenen, terwijl het sociaal plan nog niet definitief in teksten is gegoten.

Er is nog grote onduidelijkheid over een aantal juridische aspecten van het sociaal plan bij Opel, en dat leidt op dit ogenblik tot vertraging. Dat zegt vakbondsman Eddy De Decker van het ACV. Volgens het plan van Opel moeten tegen midden juni 1.250 mensen vertrekken via brugpensioen of met een vertrekpremie. Daarna werkt Opel verder in afgeslankte vorm, tot het einde van dit jaar.

Intussen wordt voort gezocht naar een potentiële investeerder voor de autofabriek. Daarover moet op korte termijn duidelijkheid komen. De overblijvende werknemers kunnen nog maximaal tot eind dit jaar aan de slag blijven bij Opel Antwerpen en zouden daarna overgaan naar de eventuele overnemer. Zoniet verliezen ook zij hun baan wanneer de fabriek definitief de deuren sluit.