Britten zijn "weerverslaafd"

We doen het allemaal: praten over het weer. Maar in Groot-Brittannië doen ze het opvallend veel, zo blijkt uit een studie van opinieonderzoeksbureau ICM. Voor bijna 60 procent van de Britten is praten over het weer de normaalste zaak van de wereld.

Speculeren op mooi of slecht weer, de stand van de thermometer, voor 58 procent van de Britten is het de perfecte voedingsbodem in gesprekken met buitenlanders of met zakenpartners.

Het opinieonderzoeksbureau bevroeg 2.018 mensen voor dit onderzoek. Uit de cijfers blijkt verder nog dat een Brit gemiddeld 49 uur per jaar praat over het weer. Dat is meer dan over het werk, televisie, sport of roddels.

19 procent van de 65-plussers beweert ook nog dat ze beter het weer kunnen voorspellen dan de professionele weermannen of -vrouwen.

lees ook