Carla Bruni krijgt een scene van Allen

De Amerikaanse cineast Woody Allen heeft op het Filmfestival van Cannes zijn plannen met de Franse presidentsvrouw toegelicht. De vertoning van een Deense documentaire in Frankrijk verhit de gemoederen in Denemarken.

De Amerikaanse regisseur Woody Allen heeft op het Filmfestival van Cannes bevestigd dat de Franse presidentsvrouw Carla Bruni een rol krijgt in zijn nieuwe film "Midnight in Paris".

De voorbije maanden werd druk gespeculeerd over de filmplannen van Carla Bruni. Het voormalige fotomodel zal een bescheiden rol krijgen in de nieuwe film van Woody Allen. Ze zal in welgeteld één scène opdraven.

Woody Allen is in Cannes om zijn film "You will meet a tall dark stranger" te promoten. De opnames van "Midnight in Paris" gaan deze zomer van start in de Franse hoofdstad. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Adrien Brody, Marion Cotillard, Rachel McAdams en Owen Wilson.

Deense docu zorgt voor opschudding

Het 63e Filmfestival van Cannes heeft heel wat stof doen opwaaien in Denemarken. Na de vertoning van een documentaire over de oorlog in Afghanistan heeft de Deense legerchef Knud Bartels een onderzoek geopend.

In de documentaire "Armadillo" van regisseur Janus Metz komen Deense NAVO-soldaten aan het woord die melden dat ze een aantal gewonde talibanstrijders hebben "geliquideerd".

De film toont de extreme omstandigheden waarin jonge Deense soldaten werken in een vooruitgeschoven post aan de frontlijn in de provincie Helmand. De stafchef van het Deense leger heeft vandaag een onderzoek naar mogelijke schendingen van het oorlogsrecht aangekondigd.