Krijgt schlagerstunt Tom Waes een vervolg?

De schlagerstunt van Tom Waes die gisteren in "Tomtesterom" op Eén te zien was, zou wel eens een vervolg kunnen krijgen. De single "Dos cervezas" is een hit op iTunes en op YouTube en enkele festivals zouden ook al gepolst hebben of Waes wil komen optreden.

In de aflevering van gisteren probeerde Waes een schlagerzanger te worden. Voor het nummer "Dos cervezas" ("Twee biertjes") werkte hij samen met schlagercomponist David Vervoort.

Waes slaagde in zijn opdracht: hij kreeg het publiek mee tijdens het Piratenfestival, het grootste schlagerfestival in Nederland. Maar daar blijft het niet bij. De videoclip is intussen al 80.000 keer aangeklikt op YouTube en nog voor de uitzending stond het nummer al op 2 in de hitlijst van meest verkochte nummers in de Belgische iTunes. Ook de 1.000 exemplaren die van de single geperst waren, zijn al allemaal verkocht.

"Ik moet nog eens hard met mezelf gaan overleggen hoe ver ik dit doortrek", zegt Waes vandaag in De Standaard. "Dit was oorspronkelijk gewoon een leuk bijproduct van de tv-aflevering. Maar ik voel nu al dat het heel wat meer gaat worden. Ik hoor dat er gevestigde festivals aan de lijn hangen die vragen of ik deze zomer wil langskomen. Wil ik dat wel? Op pakweg Marktrock "Dos cervezas" gaan zingen?", vraagt de presentator zich af. Wordt ongetwijfeld vervolgd.