Maoïstische rebellen slaan toe in India

In India zijn minstens 20 mensen omgekomen bij een aanslag op een bus. De aanslag vond plaats in de staat Chhattisgarh in centraal-India en is waarschijnlijk het werk van maoïstische rebellen.
Foto archief

De bus had een 60-tal burgers en politiemannen aan boord en reed op een landmijn. De voorkant van de bus werd daarbij opengereten en minstens 20 passagiers kwamen om het leven. Plaatselijke bronnen hebben het over 40 doden.

In Chhattisgarh zijn er de laatste maanden felle confrontaties geweest tussen het leger en de rebellen. Die hebben vorige maand nog een legerpatrouille in een hinderlaag gelokt en 76 soldaten om het leven gebracht.

De rebellen zijn actief in 20 van de 28 Indiase staten en zijn vooral populair bij de arme bevolking van het platteland die niet mee profiteert van de economische groei. Er zijn naar schatting 10.000 tot 20.000 rebellen actief.