Tom Dice in het blauw en zonder hoedje

Tom Dice heeft vanochtend in de Telenor Arena in Oslo een eerste keer zijn nummer "Me and my guitar" gerepeteerd. Alles verliep erg vlot en er is nu eindelijk ook bekendgemaakt wat de zanger volgende week dinsdag zal dragen: een donkerblauwe broek en een donkerblauw gilet met daaronder een lichtblauw hemd.

"Tom heeft een vlotte repetitie afgewerkt", liet Eén-woordvoerder Björn Verdoodt vanmiddag weten. "Tijdens een repetitie die 40 minuten duurde, heeft hij zijn nummer een 8-tal keer gezongen. En al vanaf de 1e keer ging het supervlot: hij zong glashelder." Ook Tom Dice zelf was erg tevreden. "Het is heel goed gegaan. De organisatie is erg efficiënt", vertelde hij aan deredactie.be. "Zenuwachtig was ik niet, maar ik was wel onder de indruk van de arena. Tijdens de halve finale zal ik de adrenaline wel door mijn lijf voelen gaan."

Tom Dice zal als enige artiest op een kleiner apart podium voor het grote podium optreden, tussen het publiek. De delegatie hoopt dat hij hiermee zal opvallen en is ook erg tevreden met het camerawerk van de Noorse televisie. De focus ligt helemaal op Dice en zijn gitaar en er wordt een intimistische sfeer gecreëerd.

Intussen is ook bekendgemaakt wat Dice volgende week dinsdag tijdens de halve finale zal dragen. Het gaat om een donkerblauwe broek en een donkerblauw gilet, met daaronder een lichtblauw hemd. De kleren zijn op maat gemaakt door de Antwerpse ontwerper Guy David. Dice zal de mouwen van zijn hemd opstropen om de outfit een casual look te geven. 

Na afloop van de repetitie volgde er nog een persconferentie voor een 60-tal fans en perslui. Daar bracht de zanger een akoestische versie van zijn nummer. Hij maakte zichzelf ook populair door op een kwisje over Noorwegen 10 op 10 te halen. Alleen de Finse en Poolse artiesten slaagden daar ook in.

De rest van de dag zal rustig verlopen voor Dice. "Ik ga in de stad even naar de festiviteiten naar aanleiding van de Noorse nationale feestdag kijken en daarna ga ik ook nog fitnessen." Stemproblemen vreest de zanger niet. "Tijdens de repetities ga ik uiteraard voluit, maar daarnaast proberen we zo veel mogelijk pauzes in te lassen zodat mijn stem niet te vermoeid geraakt."

Perswoordvoerder stuurt Dice verkeerde richting uit

Gisteravond kon Dice al een eerste keer kennismaken met Oslo. Perswoordvoerder Verdoodt had beloofd de delegatie mee te nemen naar een goed restaurant. "Björn zei dat we er na een wandeling van een 10-tal minuutjes zouden zijn", vertelt Dice. "Maar we zijn een beetje verkeerd gelopen en hebben er uiteindelijk toch zo'n 25 minuten over gedaan", lacht Dice.