Treinverkeer tussen Gent en Brugge verstoord

Door een kabeldiefstal in het Oost-Vlaamse Landegem is in beide richtingen geen treinverkeer mogelijk tussen Aalter en Landegem. De netwerkbeheerder Infrabel heeft een vervangende busdienst ingelegd en verwacht dat de hinder nog de hele avond aanhoudt.

De diefstal van een aardingskabel zorgde voor een kortsluiting die impact heeft op de bovenleiding tussen Aalter en Landegem, een deelgemeente van Nevele. De herstellingsdienst is ter plaatse, maar Infrabel verwacht dat de hinder nog enkele uren aanhoudt.

Er rijden wel nog treinen van Gent tot Landegem en van Aalter tot Brugge en tussen Landegem en Aalter en omgekeerd rijden er vervangbussen. Er zijn enkele treinen afgeschaft en de vertragingen kunnen volgens de netwerkbeheerder oplopen tot 20 minuten.

Vanavond hoopt Infrabel het spoor vrij te krijgen in de richting van Brugge. Tegen de ochtendspits moet ook het spoor in de richting van Gent en Brussel vrijgemaakt zijn.