Vier twintigers krijgen gevangenisstraffen

Vier twintigers uit Oostende en Brugge zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot vier jaar voor enkele overvallen. De overvallers moeten de burgerlijke partijen ook een voorlopige schadevergoeding betalen van 6.000 euro.

Het viertal heeft heel wat overvallen op zijn kerfstok. Eind oktober vorig jaar vielen ze binnen in het Quick-restaurant op de Maalsesteenweg in Brugge. De overvallers konden geen buit maken. Zowel binnen als op de parking werden schoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond.

Een dag later overvielen de vier een krantenwinkel in Bredene en gingen ze aan de haal met 500 euro. In november pleegden ze nog een homejacking in Brugge. De dure auto die ze gestolen hadden, werd later uitgebrand teruggevonden.

De rechter besliste dat de overvallers de burgerlijke partijen een voorlopige schadevergoeding moeten betalen van 6.000 euro.